Vše o nudlích nejen VIMIXA™
![](https://static.wixstatic.com/media/0d2517_c4d66eb2404d46558c5cefccfd71e37a~mv2.jpg/v1/fill/w_620,h_389,al_c,q_80,enc_auto/0d2517_c4d66eb2404d46558c5cefccfd71e37a~mv2.jpg)
Historie asijských nudlí
Nejstarší písemná zmíňka pochází z knihy z období dynastie HAN 206 př.n.l. – 220. n.l. Vyrábí se z pšeničného těsta a staly se základní potravinou v Číně.
V pozdější době za vlády dynastie Song 960-1279 n.l. se staly velmi oblíbeným jídlem ve městech a obchody s nudlemi zůstávaly otevřené celou noc.V roce 2002 archeologové našli hliněnou nádobu obsahující 4000 let staré nudle, které byly velmi dobře zachované.
Čínské nudle jsou v Číně tradičním narozeninovým pokrmem. Jejich délka symbolizuje dlouhý život ( longevity, longlife) .Při jejich výrobě se velmi dbá na to, aby zůstaly dlouhé a celé a netrhali se.
Roztrhané nudle značí nemoci.
Způsob přípravy nudlí
Nudle můžeme před smažením upravit dvěma způsoby:
Vaření nudlí: 1. nudle vložíme do vroucí vody a necháme 15 minut povařit. 2. uvařené nudle scedíme, necháme okapat a můžeme smažit.
Namáčení nudlí: 1. nudle vložíme do vody o teplotě 60 – 70 ℃. 2. ve vodě necháme namočené po dobu 2 hodin. 3. nudle scedíme, necháme okapat a můžeme smažit.